به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان، هیئت امنای مسجد حاج علی دولتشاهی اقدام به اجرای طرح ضیافت 2 کرده است که شامل توزیع 8500بن کالا برای نیازمندان است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خرم آباد،این اقدام شایسته که با برنامه ریزی خیر پهلوان علی دولتشاهی در محله های حاشیه نشین شهرستان خرم آباد پشت بازار، کوی علی آباد، اسدآبادی و...صورت گرفت، موج امیدی در دل روزه داران بی بضاعت دمید.
این اقلام که شامل برنج،روغن وقند بود به صورت ویژه توزیع شد تا بار دیگر در خرم آباد، شاهد باشیم که هنوز هم جوانمردان خیری وجود دارد که کمک به همنوعان و مستمندان را در سر لوح کار خود قرار داده و در این ماه مبارک از اجر معنوی آخروی آن بهرمندشوند.
همچنین در مراسم گلریزان جمع آوری کمک برای آزادی زندانیان غیر عمد در لرستان علی دولتشاهی مبلغ 100میلیون ریال به صورت نقدی به ستاد دیه استان کمک کرد.
از سوی موسسه مالی و اعتباری آرمان هم مبلغ 50میلیون ریال کمک نقدی و یک میلیارد ریال تسهیلات برای آزاد شدن زندانیان جرایم غیرعمد هدیه کرد.
همچنین در دیدار صمیمی نوه بنیان گذار انقلاب با خیر خرم آبادی که با جمعی از ورزشکاران در جماران برگزار شد، سید حسن خمینی از خدمات علی دولتشاهی به جوانان و ورزش تقدیر کرد.
در این دیدار پهلوان لرستانی علاوه بر ارائه گزارش در خصوص ورزش به محرومیت ها و استعداد های سرشار لرستان اشاره کرد و از وی برای رفع این محرومیت تقاضای کمک کرد.
استاندار ورزشی لرستان از طرحهای عمرانی، ورزشی دورود بازدید کرد
جوانان دورودی به پیگیریهای استاندار امیدوارندهوشنگ بازوند استاندار لرستان به اتفاق هیات همراه از امکانات ورزشی و چگونگی روند ساخت وساز طرحهای عمرانی ورزشی شهرستان دورود بازدید کرد.
به گزارش خبرگزاری برنا از لرستان، در این دیدار بازوند استاندار لرستان که به اتفاق رضا محمدی اصل مدیر کل ورزش وجوانان استان به شهرستان دورود عزیمت کرده بود، در ابتدا جهت اطلاع از روند مراحل ساخت و ساز و پیشرفت طرح های عمرانی ورزشی این شهرستان بازدید کرد.
سپس استاندار ورزشی لرستان از امکانات و فضاهای ورزشی مجموعه ورزشی تختی دورود بازدید و در جریان مشکلات این مجموعه قرار گرفت و در ادامه از روند وچگونگی مراحل ساخت سکوهای تماشاگران این مجموعه نیز بازدید بعمل آورد و ضمن گفتگو و مذاکره با محمدی اصل مدیر کل ورزش وجوانان استان، موارد لازم را جهت تسریع در پیشرفت طرح های مذکور و ارائه خدمات بیشتر در ورزش و امورات مربوط به جوانان این شهرستان به وی ارائه کرد تا امید بیشتر در دل جوانان و ورزشکاران درودی زنده شود.
عباس قائد رحمت نماینده مردم دورود وازنا در دورود هم با توجه به پتانسیل بالای شهرستان دورود در ورزش و به خصوص فوتبال از استاندار خواستار رفع مشکل تیم فوتبال گهر دورود ودر صورت امکان خرید امتیاز تیم فوتبال برای این شهر که در لیگ برتر لرستان را به عنوان پاییتخت فرهنگی فوتبال کشور معرفی کرد شد.
شایان ذکر است در این بازدید، کیان پور معاون امور عمرانی استانداری، عباس قائد رحمت نماینده مردم دورود در مجلس شورای اسلامی، ماشاءاله نعمتی فرماندار دورود، محمود رحمتی رئیس اداره ورزش و جوانان دورود و تعدادی دیگر از مسئولان اجرایی دستگاه های اجرایی استان و شهرستان دورود حضور داشتند.
دیدار مدیر کل ورزش وجوانان استان با جامعه ورزش کوهدشت رضا محمدی اصل با جامعه ورزشی وهیات های ورزشی شهرستان کوهدشت دیدار کرد.
مدیر کل ورزش وجوانان استان لرستان در معیت الهیار ملکشاهی نماینده مردم کوهدشت در مجلس شورای اسلامی به شهرستان کوهدشت عزیمت کرده بوده در ابتدا در جلسه ای که با حضور روسای هیت های ورزشی این شهرستان بنابه فراخور موضوعات مطروحه مشکلات خود را بیان کردند که مدیر کل ورزش وجوانان استان نیز جهت تسریع در دفع مشکلات هیات های ورزشی موارد لازم را به مسئولان ورزشی این شهرستان بازگو کرد.
در ادامه رضا محمدی اصل به اتفاق الهیار ملکشاهی از امکانات ورزشی و روند ساخت طرح های عمرانی این شهرستان بازدید کرد.
رئیس هیات فوتبال لرستان خبر داد: فهرست مدارس فوتبال مجاز در خرم آباد اعلام شد
فهرست مدارس فوتبال و فوتسال فصلی مجاز خرم آبادبا اعلام لیست6 باشگاه دارای مجوز برای فعالیت در سال 93 اعلام شد.
به گزارش روابط عمومی هیات فوتبال لرستان ، هیئت فوتبال استان لرستان سرانجام اسامی مدارس فوتبال و فوتسال خرم اباد را اعلام کرد تا بر اساس قانون، تنها این مدارس اجازه فعالیت در سطح خرم آباد را داشته باشند.
بر این اساس، فعالیت هر مدرسه فوتبالی که در لیست اعلام شده از سوی هیات فوتبال استان خرم آباد اعلام شده غیر قانونی است و حیدر بهاروند، رئیس هیئت فوتبال استان لرستان از تمام شهروندان و خانواده ها خواسته است که از ثبت نام فرزندان خود در مدارسی غیر از این فهرست بپرهیزند.
مدارس فوتبال مجاز خرم آباد شامل سرخ جامگان (پرسپولیس)با مدیریت سعید سپهوند، سایپا با مدیریت عزیز سلیمانی نژاد، کاسیت با مدیریت علی رضا سبزی پور، سرخ پوشان با مدیریت علی ولی نژاد، رویای افلاک با مدیریت خداداد مدنی، خیبربا مدیریت ولی خسروی هستند.
در این میان, مدارس رویای افلاک وکاسیت، تازه واردهای این فهرست هستند که برای نخستین بار در فهرست مدارس فوتبال قرار می گیرند اما سایر مدارس فوتبال سال گذشته نیز در لیست مدارس مجاز قرار داشتند.
این فهرست در حالی منتشر شده است که آکادمی ملی فوتبال ایران و به تبع آن هیات فوتبال استان لرستان از سال گذشته بر اعطای مجوز فعالیت مدارس فوتبال به باشگاههای صاحب امتیاز در لیگ های استانی یا کشوری تاکید کرده بودند.
در همین حال برخی از ارگان ها در سطح استان، اقدام به راه اندازی مدارس فوتبال با نام ارگان خود کرده اند و از داوطلبان آزاد نیز ثبت نام می کنند در شرایطی که آکادمی ملی فوتبال جز در شرکت ندادن این مدارس در فستیوال های زیر نظر فدراسیون و ممانعت از حضور مربیان در دوره های ارتقا، نتوانسته راهکاری عملی برای متوقف کردن فعالیت این مدارس بیابد.
رئیس هیات فوتبال لرستان :حضور کیروش به سود فوتبال ایران است/کانون مربیان بدنبال بازگشت به سراشیبی سقوط است
حیدر بهاروند در خصوص آخرین وضعیت تمدید قرارداد کیروش گفت: مصوبه تمدید قرارداد کیروش از سوی هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال صورت گرفت و به هر نحوی این کار باید عملی شود. در حال حاضر هم فدراسیون فوتبال اعلام کرده است وزارت ورزش باید همکاری کند تا مبلغ قرارداد کیروش پرداخت شود.
وی در مورد اینکه چرا فدراسیون به کیروش درخواست کتبی برای تمدید قرارداد ارائه نکرده است، ادامه داد: این موضوع در هیئت رئیسه مصوب شده و باید برای اجرا اقداماتی صورت پذیرد، البته بهتر است این سؤال از آقای کفاشیان پرسیده شود. باید در این مورد با کیروش مذاکرات لازم صورت گیرد تا بتوان دستمزد وی را برای تمدید قرارداد کاهش داد.
بهاروند در مورد این صحبت وزیر ورزش که فدراسیون فوتبال توانایی پرداخت قرارداد جدید کیروش را دارد، گفت: اگر فدراسیون تواناییاش را دارد که باید پول کیروش را داده و قراردادش را تمدید کند، اما شما بهتر از ما خبر دارید که وضعیت مالی فدراسیون چطور است و واقعیت این است که فدراسیون توانایی تأمین منابع مالی برای تمدید قرارداد کیروش را ندارد. بعد هم اینکه تیمهای ملی فقط برای فدراسیون فوتبال نیست و برای مردم و کشور است و وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک باید در این خصوص کمک کنند، ضمن اینکه فدراسیون فوتبال 18 تیم ملی دارد که تمام آنها هزینهبر هستند.
وی افزود: معتقدم که باید مذاکرات لازم انجام شده و کیروش را حفظ کرد. تا جام ملتهای آسیا فرصت زیادی نداریم و در صورتی که بخواهیم مربی جدید برای تیم ملی بیاوریم، فقط زمان را از دست دادهایم. کل مجموعه هیئت رئیسه و فدراسیون فوتبال خواهان ماندن کیروش هستند و فقط مباحث مالی میماند که باید آن را هم حل کرد.
عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال در مورد نتایج تیم ملی در جام جهانی 2014 برزیل گفت: نظر بیشتر مردم و کارشناسان نسبت به تیم ملی و نتایج این تیم در جام جهانی مثبت بود. البته به جز بازی با بوسنی که روی اشتباهات فنی گل خوردیم و بد بازی کردیم، در مجموع تیم ملی نتایج خوبی را در جام جهانی به دست آورد و بازیهای خوبی را هم ارائه داد. و حتی بازیهای ایران در سطح جهان بازتاب مثبتی داشت.
وی در خصوص اینکه کانون مربیان از عملکرد کیروش انتقاد کرده بود، گفت: کانون مربیان به دنبال مربی ایرانی برای تیم ملی هستند تا دوباره به جای اولمان برگردیم و با نفوذ خود افراد خود را در تیم ملی بچینند. دل آنها برای فوتبال نمیسوزد. البته انتقاد باید بشود و خود ما هم منتقد بودیم اما اینکه بخواهیم بگوییم خوب نتیجه نگرفتیم، حرف غیر منصفانهای است. وقتی دنیا اعتراف میکند که ایران در جام جهانی خوب بازی کرد، دیگر کانون مربیان نمیتواند برای دنیا تعیین تکلیف کند و اذهان عمومی را زیر سوال ببرد.
بهاروند در ادامه گفت: اگر قرارداد کیروش تمدید شود به سود فوتبال ایران است. امیدوارم وزارت ورزش و سایر نهادهای ذیربط کمک کنند تا این قرارداد تمدید شود. معتقدم که اگر صحبتهای لازم صورت بگیرد، میتوان به کسب نتیجه لازم امیدوار بود.
وی در خصوص اینکه گفته میشود کار فرکی برای هدایت تیم ملی تمام شده است، گفت: تا به حال چنین بحثی در هیئت رئیسه نداشتیم و اگر هم اسم فرکی مطرح بود، باید در هیئت رئیسه مطرح میشد. به واقع نه تنها فرکی بلکه هیچ بحثی روی مربیان ایرانی در هیئت رئیسه نداشتیم.
پیروزی نفت مسجد سلیمان در برابر منتخب لرستان
به گزارش خبرگزاری برنا از لرستان، این دیدار در کمپ نساجی بروجرد برگزار و در پایان نفت با حساب سه بر یک پیروز شد.
تیم تازه لیگ برتری شده نفت بازی را طوفانی شروع کرد و در 17 دقیقه نخست به سه گل دست یافت.
احسان عبدی در دقیقه 3 و میلاد سلیمان فلاح در دقایق 7 و 17 گلهای تیم مهمان را به ثمر رساندند و زننده تک گل تیم لرستان، معین نظامالاسلامی در دقیقه 41 بود.
تیم نفت مسجد سلیمان در هر نیمه با ترکیب متفاوتی به میدان رفت و نیمه دوم از بازیکنهای جوانتر استفاده کرد.
مجید باقرینیا سرمربی این تیم در پایان از نمایش بازیکنانش ابراز رضایت کرد. تیم ستارگان لرستان نیز بدون اینکه تمرین گروهی داشته باشند به زمین رفتند و برخی از آنها معلوم بود که از آمادگی کافی برخوردار نیستند.
برای تیم لرستان در نیمه اول، صادق نادرپور، حمید فتحی، فرزاد بهاری، مسعود ویسکرمی، مسلم پروانهپور، یدالله فرجزاده، مهرداد خادمی، فرشاد سالاروند، یاسر درویشی، علی صدرا و معین نظامالاسلامی به میدان رفتند و نیمه دوم نیز رضا شرفی، امیر منصوریان، محمد فاضلی و احسان جابری از سوی کادرفنی به بازی گرفته شدند.
این دومین بازی تیم لرستان برابر یک تیم لیگ برتری بود، هفته گذشته این تیم برابر استقلال خوزستان به تساوی یکبریک رسید.
بهره برداری از خانه اسکواش لرستان تا 2 ماه آینده
به گزارش خبرگزاری برنالرستان به نقل از سفیر افلاک، محمود داوودینژاد اظهار کرد: پیمانکار فعلی خانه اسکواش برخلاف پیمانکار قبلی عملکرد بسیار مطلوبی دارد و کارها توسط آن خوب پیش می رود.
وی افزود: همه چیز در گرو پول است و اگر هزینه پیش بینی شده برای این پروژه به موقع از سوی وزارت ورزش تأمین شود در نیمه نخست سال جاری به بهره برداری میرسد.
رئیس هیئت اسکواش لرستان تصریح کرد: مابقی عملیات ساخت این پروژه که 25 درصد است، شامل پارکت، گچ مخصوص و موزائی کاری است که نیازمند اعتباری به میزان 500 میلیون ریال است.
داوودی نژاد با بیان این که 2 سال از زمان ساخت این پروژه میگذرد، ابراز کرد: مهم ترین عامل به تعویق افتادن خانه اسکواش خرم آباد، بحث کمبود اعتبارات و عملکرد ضعیف پیمان کار قبلی بوده است اما در نهایت امیدواریم خانه اسکواش خرم آباد تا 2 ماه آینده به بهره برداری برسد.
معاونت امور جوانان اداره ورزش و جوانان لرستان؛

در راستای برنامه ریزی جهت اوقاف فراغت جوانان لرستانی، نشست اوقات فراغت استان در اداره کل ورزش وجوانان استان لرستان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خرم آباد، در این جلسه که با حضور مدیرکل ورزش و جوانان استان و مسئولان دستگاههای اجرایی متولی امور جوانان و سازمانهای مردم نهاد در سالن اجتماعات این اداره کل برگزار شد.
در ابتدای جلسه، حشمتاله امان الهی، قائم مقام و معاون جوانان اداره کل، با اشاره به ضرورت تشکیل جلسات ستاد ساماندهی امور جوانان به ریاست استاندار محترم و پیگیری مباحث جوانان از جمله اوقات فراغت، اظهار داشت: در حال حاضر هیچ موضوعی در جامعه ما مهم@تر از موضوع جوانان نیست. چرا که همین جوانان، مدیران و مسئولین و و عناصر اصلی تشکیل دهنده جامعه در حال و آینده هستند و خواهند بود، و در سنوات گذشته بیشترین مصوبات جلسات ستاد ساماندهی به اوقات فراغت اختصاص داشته است.
حشمت امان الهی با بیان اینکه اگر اوقات شبانه روز افراد یک جامعه را به سه قسمت کار و تلاش، استراحت و اوقات فراغت تقسیم کنیم متوجه این موضوع مهم می شویم که یک سوم زمان هر انسانی به اوقات فراغت اختصاص دارد.
وی گفت: یک زمان خاصی غیر رسمی که در اختیار هر فرد قراردارد و فرد می تواند هر کاری انجام دهد، و با توجه به اینکه اکثر جوانان این استان بیکار هستند شغلی ندارند.
وی ادامه داد: لذا اگر زمان بیکاری و عدم اشتغال را نیز به زمان اوقات فراغت اضافه کنیم، کم کم متوجه خواهیم شد، تقریبا دو سوم زمان هر جوانی به اوقات فراغت اختصاص دارد.
وی تصریح کرد: این حجم بالای فراغتی در جامعه از یک طرف و محدودیت های امکاناتی و منابعی و همچنین عدم استفاده مناسب از ظرفیت های موجود از طرف دیگر، پاسخگویی به نیاز جوانان را با مشکل مواجه ساخته و مسئولیت دستگاههای اجرایی استان و مسئولین را سخت تر کرده است.
این مقام مسئول تاکید داشت: هرچند که به نظر می رسد دست یابی به اشتغال، مناسب و کاهش نرخ بیکاری برای جوانان، و افزایش نرخ ازدواج و کاهش طلاق و دست یابی به فرهنگ ازدواج آسان و پایداردر کوتاه میسر نیست.اما پرداخت به امر اوقات فراغت جوانان یک ضرورت واقعی است. اوقات فراغت از مهمترین موضوعاتی است که می شود علاوه بر هدایت نسل جوان به سوی ایدههای آلهای مد نظر خود از آسیب های اجتماعی نیز به شکل قابل توجهی در کوتاه مدت و بلند مدت کاسته شود.
وی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: در برهه زمانی که گرایش جوانان ما به سمت استفاده گسترده از اینترنت، عضویت در شبکه های اجتماعی، کافی نت ها و بازی های رایانه ای، استفاده گسترده از قلیان و... گسترش یافته، وظیفه دستگاههای متولی امور جوانان را سنگین تر می کند تا با یک برنامه ریزی منظم و اجرایی بخش قابل توجهی از اوقات فراغت جوانان را مدیریت کند.
قائم مقام و معاون جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان با اشاره به برگزاری جشنواره اوقات فراغت در ابتدای سال افزود: از هفت دستگاه اجرایی، هفت کارشناس دستگاههای اجرایی و هفت سازمان مردم نهادتجلیل شد که در حال حاضر آمار ثبت در پورتال اوقات فراغت بسیار پایین است و با آمار واقعی بسیار اختلاف دارد و دلیل آمار پایین هم نبود تجهیزات مناسب و زیر ساختها در سازمانها ی مردم نهاد، کانونها – پایگاهها و هیاتهای ورزشی و... است و همچنین ناتوانی سرور مرکزی وزارت در امر پشتیبانی و همینطور مشکل سرعت اینترنت نیز بر مشکلات افزوده است.
حشمت اله امان الهی در پایان سخنان خود تسریع کرد: اداره کل ورزش و جوانان لرستان برنامه های فراغتی خود را از خرداد ما با تعطیل شدن مدارس و دانشگاهها شروع کرده و تمام ادارات، هیاتها، باشگاههای ورزشی و سازمانهای مردم نهاد در این نشست هر یک از مدعوین، بویژه دبیران وسازمانهای مردم نهاد جوانان استان، بنابه فراخور موضوعات طرح شده، نظرات و پیشنهاد های خود را ارائه کردند.
کودکی که در آشفته بازار کار، کودکی میکند
هر روز در لرستان و سایر نقاط کشور شاهد كودكانی هستیم كه در خیابانهای شهر به دنبال فروش كالاهای كم قیمت نظیر آدامس، فال، جوراب، دستمال و كالاهایی از این قبیل هستند و این تنها بخشی از كار كودكان کار است كه در خیابان شهرهای لرستان آشكار و نهان میشود.
این تصاویر هر انسانی را آزار میدهد و بیمسوولیتی مسوولان را بیش از پیش مشخص میکند؛ آیا این همان تفکری است که میگوید اگر مسوولیت را از مردم بگیریم، هر سیاستی منجر به شكست می شود.
*مشکلات کودکان کار با خود کودک بزرگ میشود
بی تردید، باید از این فرصت تاریخی كه در اختیار دولت تدبیر و امید قرار داده شده است به بهترین نحو یاری گرفت و موضوع ساماندهی كودكان كار را قربانی كاغذبازی و نشستهای بینتیجه نكرد.
آقای استاندار معضلات كودكان کار اگر ساماندهی نشود مانند خود كودک بزرگ خواهد شد، رشد میكند و زمانی كه این كودكان خود سرپرست خانواده شوند، فرزندانشان را در خیابانهای شهر قربانی فقر میكنند و پیامدهای حاصل از این نابسامانیها این میشود که در جامعه نمود پیدا میکند و آنها را با ناهنجاریها بیشتر آشنا میسازد تا آنجا که برخی از قربانیان زندان همین کودکان هستند.
پس امیدواریم استانداری لرستان و نهادهای خدماتی ومسوول در این زمینه در لرستان دست بهکار شوند و کودکان معصوم کار که قربانی بزرگ در آینده هستند را از ورطه نابودی و ناهنجاریهای اجتماعی نجات دهند.
*فقر؛ دلیل سرنوشت مشابه کودکان کار
كودكان كار همه سرگذشتی مشابه دارند. پدر معتاد، فوت شده و یا در زندان است، مادر خانه را ترک و یا پدر و مادر فوت كردهاند و تمامی موارد دیگری كه آنها را وادار به كار آن هم به نامتعارفترین و نامعقولترین شكل خود میكند، و این همان «فقر» است كه آسیبهای دیگر نظیر اعتیاد و طلاق را به دنبال دارد.
پدر و مادر درمانده و یا بزهكار، فرزندان معصوم خود را راهی خیابانها برای كار میكنند و این قربانیان خود فردا قربانیان دیگر را راهی خیابانها خواهند كرد و گاهی هم باندهای بزرگی که کودکان کار را دستاویز هدفهای خود میکنند و از آنها به غیرانسانیترین شکل ممکن سوءاستفاده میشود.
كودكان كار قربانی شرایط اجتماعی و اقتصادی خانوادههای خود هستند و متاسفانه فرایندی كه آنها را راهی خیابانهای شهر كرده، همچنان ادامه دارد و انگار قرار نیست در جایی متوقف شود.
چهره كودكان بازیافتی كه در سالهای اخیر بر تعداد آنها افزوده شده، ثمره استفاده نادرست از درآمدهای سرشار نفتی در هشت سال گذشته است كه میتوانست چهره فقر را از شهرها و روستاهای كشور بزداید و توسعه و آبادانی و رفاه را برای جامعه تامین كند.
بخش وسیعی از كودكان كار در كارگاهها، مزارع و یا در خانهها به كار اشتغال دارند و از چشم عامه مردم پنهان هستند. التماس میکند: خانم! تو را بخدا فقط یک جفت. آقا! جورابهای خوب دارم. سعید کودک 10ساله در میدان شهدای خرمآباد، آدامس، جوراب و دستمال کاغذی میفروشد وبه قدری سمج است که کمتر خریداری میتواند بدون خرید از او بگذرد. با وی به گفتگو مینشینیم.
سعید میگوید پدرم کارگر ومادرم خانهدار است و من و7برادار و خواهرم در یک خانه بسیار کوچک زندگی میکنیم و پدرم به تنهایی نمیتواند هزینه زندگی ما را تامین کند. من به همراه 3برادرم با فروش جوراب و آدامس به او کمک میکنیم من به همراه برادر و خواهران خود درس میخوانیم ولی با توجه به کار زمان زیادی برای درس خواندن نداریم و در مدرسه جزء شاگردان متوسط مایل به ضعیف هستیم.
سعید ادامه داد: من هم دوست داشتم مثل هم سن وسالهای خودم اسباب بازی داشته باشم ولی ما فقط حسرت داشتن آن را می خوریم و باید با این وضعیت بسوزیم و بسازیم. "زهرا"کودک 8 سالهای است که او نیز بهدلیل بیماری پدر و فقر مالی خانوادهاش مجبور است در این سن کم، کار کند. وقتی با او حرف میزنم، معصومیت در چهرهاش موج میزند، لباسهای مندرس، کفشهای پاره و نگاه مهربانش دنیایی حرف دارد. احساس میکنم از علاقه به زندگی بهتر سخن میگوید، از این که میخواهد زنده باشد و زندگی کند حتی به قیمت لذت نبردن از دوران کودکی و سرگرم شدن به کارهایی که برای او خیلی زود است.
*به من یاد داده اند که برای زنده ماندن باید گلیم خود را از آب بیرون بکشم
شاید او با نگاهش میخواهد، بگوید که من هم کودک هستم و دلم میخواهد مانند دیگر بچههای هم سن و سال خود بازی و تفریح کنم، به همراه پدر و مادر به پارک و شهربازی بروم و در آغوش گرم آنها ساعتها بخوابم اما افسوس که به من یاد دادهاند برای زنده ماندن باید گلیم خود را از آب بیرون بکشم.
دفتر و کتابهایش در کنارش است، هر از گاهی نگاهی به آنها میاندازد، به خیال خودش درس میخواند. از او میپرسم درس هم میخوانی، میگوید: آره! صبحها به مدرسه میروم و بعد آن کار میکنم، بقیه خواهر و برادرهایم هم همینجوری درس میخوانند.
با خود کلنجار میروم، وظیفه من در قبال ˈزهراˈ چیست؟ چه کنم که حداقل کاری برای او کرده باشم؟ اگر همه جورابهایش را بخرم که به قول خودش کلی سود ببرد، به احتمال زیاد فردا و فرداهای دیگر دوباره با جورابهای مردانه و زنانه جدید او را در این مسیر خواهم دید.
احمد كودك دیگری است كه با برادر خود در میوه فروشی كار میكند و عصرها با جمعآوری زباله به دنبال افزایش درآمد است. خانه این كودكان مملو از زبالههای بازیافتی است كه هر روز دو برادر برای فروش به خانه میآورند، در واقع خانههای آنها زبالهدانی شده است. این كودكان پدر خود را از دست داده و با مادرشان زندگی میكنند.
خبرنگار برنا در مشاهدات میدانی خود با ۲ كودك دیگر برخورد میكند كه با جمعآوری زباله معاش خود را تامین میكنند و در سنین ۱۰ و ۱۳ سال هستند. آنها در یك خانواده هفت نفره زندگی میكنند. پدر خانواده فوت كرده و اغلب اعضای خانوار معتاد هستند.
*کودکان کار جوانانی میشوند که آینده ای روشن برای کشور رقم میزنند
به نظر میرسد بهترین کار برای کمک به این قشر از جامعه، حمایت از حقوق آنها بهویژه کودکان محروم و در معرض آسیبهای ناشی از بحرانها، نابسامانیهای اجتماعی و حوادث طبیعی است هر چند یک وظیفه انسانی نیز به شمار میرود. اما رشد روز افزون این پدیده در کشور؛ قوه مجریه، مردم، سازمانها و نهادها را متعهد به تعامل با یکدیگر برای ریشهکن کردن آن می کند.
طبق آخرین اطلاعات مرکز آمار ایران یک میلیون و 700 هزار کودک در ایران به صورت مستقیم درگیر کار هستند و بررسیها نشان میدهد هر کودک ماهیانه 80 تا 100 هزارتومان درآمد دارد. البته آمارهای جهانی میگوید: " 14درصد کل کودکان 5 تا 17 ساله کودکان کار هستند.
در جامعه ایران، وجود حدوداً دو میلیون کودک کار جای تعامل بسیار دارد. پدیده کودکان کار و کودکان خیابانی یکی از پدیدههای اجتماعی است. شاید از این اظهارات به توان نتیجه گرفت در صورتی که این مبلغ برای خانوادههای این کودکان تامین شود، شرایط برای بازگشت آنها به محیط مدرسه و خانه فراهم میشود.
باید اذعان داشت بدون توجه به این حقوق و سرمایهگذاری در امر بهداشت و آموزش و ارتقای سطح زندگی کودکان کار نمیتوان به دستیابی به دنیایی بهتر امید داشت زیرا این افراد جوانانی میشوند که میتوانند برای کشور آیندهای روشن را رقم بزنند.
امروزه با توجه به شرایط و مقتضیات زمان، کودکان کار در تمام جوامع وجود دارند. کار کودکان ممکن است به شکلی عادی کارمزد و در کارخانهها، معادن، مزارع و بخشهای خدماتی را داشته باشد، و یا ممکن است به صورت آزاد و کسب و کار خیابانی باشد.
کار آنها ممکن است نیمه وقت یا تمام وقت و فصلی یا کارگر دائم باشد. ممکن است این کودکان دستمزد خود را به صورت جنسی یا پولی بگیرند، یا اساساً کارکُن خانوادگی بیمزد باشند. عدهای اصلاً مزد نگیرند و تنها برای سرپناه و محلی جهت حمایت یا برای غذایی بخور و نمیر کار کنند.
کودکان کار شامل کودکانی است که بیش از رسیدن به سن قانونی کار ناگزیر وارد بازار کار میشوند و کار زودرس آنها مانع رشد طبیعی اجتماعی، روانی و جسمانی آنها شده است. کار کودکان جنبه های منفی اقتصادی و اجتماعی قابل توجهی در بردارد.
این کار مانع افزایش جدی مهارتها، آموزش و دانش میشود، بهرهوری آفت میکند، درآمدهای بیمه اجتماعی کاهش پیدا میکند، صدمههای جانی و مالی بالا میرود، انواع آسیبهای اجتماعی شامل سوءاستفاده جنسی، اعتیاد، خرده فروشی موادمخدر، بزهکاری کودکان و نوجوانان افزایش پیدا میکند، مهاجرتها بهدلیل امکان کار کردن کودکان به گونهای زیانبار و آسیبرسان بالا میرود.
در دنیای امروز کشورهای زیادی هستند که در آنها کودکان به کار تمام وقت یا نیمه وقت و اغلب در شرایط توانفرسا، اشتغال دارند. کودکان حقوق مشخصی دارند و استفاده از کار کودک از نظر اخلاقی زننده و تجاوز آشکار به حقوق آنها محسوب میشود. چه بسا نتیحه کار کودک، محرومیت از تحصیل، لطمههای اجتماعی و بیماریها و اختلال رشد جسمی و روانی باشد.
چراغ، قرمز میشود. خودروها بدون نظم خاصی متوقف میشوند. یکی پشت خط عابر پیاده، دیگری روی خط و خودرو دیگر چند متر بعد از خط. به یکباره چند کودک قد و نیم قد، خودروها را محاصره میکنند. یکی دعا میفروشد. آن یکی دستمال کاغذی و آن دخترک دیگر، لیف. در پمپ بنزینها، جلوی درب دانشگاهها، ورودی شهرها چنین صحنههایی تکرار میشود.
صحنههایی دردآور که یک کودک بدون آیندهای روشن در گوشهای از خیابان به دنبال مشتری میگردد، تا شب، دست خالی نماند. پدیدهای که از عوامل گوناگون و در هم پیچیده اجتماعی و اقتصادی سرچشمه میگیرد. در بررسی علت ورود کودکان به دنیای کار میتوان به فقر خانواده، ترس از آینده و فقیرتر شدن در آینده با معضلات خاص خانواده همچون بدسرپرستی یا بیسرپرستی اشاره کرد.
در میان عوامل یاد شده، فقر مهمترین عاملی است که کودکان را وادار به کار کردن میکند، زیرا درآمد حاصل از کار کودک برای زندگی او و خانوادهاش ضروری است. با توجه به روند رو به رشد فقر و شکاف طبقاتی، به ناچار بخش زیادی از بار تامین درآمد خانوادههای فقیر بر دوش کودکان افتاده است. کودکانی که تغذیه مناسبی ندارند و به سوءتغذیه دچار شدهاند.
*کار کودک، امنیت جامعه را تهدید میکند
این موضوع باعث میشود آنها از نظر جسمی ضعیف شوند و در آینده این مشکل زمینهساز فقر آنها شود و این چرخه معکوس ادامه پیدا کند. کار کودک ممکن است در کوتاه مدت سودآور باشد اما در بلندمدت هزینههای اجتماعی همچون فرسایش زودهنگام سلامتی و روان کودک، محروم شدن از آموزش که به تهدید امنیت جامعه منجر شود، کاهش توسعه اقتصادی و اجتماعی جامعه را به دنبال داشته باشد.
محرومیت از آموزش به کاهش مهارت نیروی انسانی، کاهش انباشت سرمایه انسانی، درآمد ملی، سطح زندگی و فقر منجر خواهد شد. شاید به توان گفت با ورود کودکان به بازار کار، بزرگسالان از اشتغال محروم و موجب بیکاری آنها میشود. این را نباید فرا موش کرد؛ برخی کودکان کار در کارگاهها، خانهها و به دور از چشم من و تو کار میکنند.
در کوره آجرپزی، کارگاه کفاشی، فرقی ندارد چه کاری انجام میدهند. اما همیشه کار میکنند. کار کودکان، در خانهها دیده نمیشود. تعداد بیشماری از کودکان کار در شرایط بسیار نابسامان کاری و دور از چشم مردم و مسوولان در خانهها مشغول به کار هستند، البته اینها خوب هستند، کم نیستند کودکانی که کارشان، جابجایی موادمخدر و... است. تا مشکلات اقتصادی، اجتماعی، خانوادگی و مسایل روانی-زیستی وجود دارد، کودکان کار و کودکان خیابانی نیز وجود خواهند داشت و حتی روز به روز افزایش نیز خواهد یافت.
باید برای جلوگیری از افزایش تعداد کودکان کار، آنها را ساماندهی و خانوادههایشان را مورد توجه قرار داد. مشکل دیگر در این زمینه، حس ترحم مردم نسبت به این کودکان است که هرکسی از راه میرسد، با نگاه ترحمآمیز، مبلغی را کف دست این کودکان میگذارد و چیزی را از آنها میخرد و یا هم تنها پولی کف دستشان میگذارد.
این کودکان نیاز به توجه بیشتر و بلکه نیاز به ساماندهی دارند. این که در یک طرح ضربتی، آنها را از سطح جامعه و سطح شهر جمعآوری کرده، بدون آن که به نیازهای اجتماعی، فرهنگی و آموزشی آنها توجه کنیم، هدر دادن هزینه است باید نیازهای آنها را برآورده کرد.
وجود حدود 2 میلیون نفر کودک خیابانی در سطح کشور، وظیفه مسوولان و متولیان را سنگینتر میکند. آنها از مردم و مسوولان، مهرورزی را طلب میکنند و در جستجوی دستی هستند که سرپناهی برایشان باشد. کودکان کار را دریابیم و محبت را هدیهشان کنیم.
گزارش محمود داودی نژاد برنا لرستان
اضافه شدن مصطفیوند به تیم ملی والیبال
3 بازیکن جدید به تیم ملی والیبال با نظر کواچ اضافه شدند.
تيم ملي واليبال ايران بامداد روز دوشنبه از طريق فرودگاه امام خميني(ره) وارد تهران شد و قرار بود تمرينات آمادهسازي خود را از روز سه شنبه آغاز کند. اسلوبودان کواچ، سرمربي تيم ملي به بازيکنان مليپوش کمتر از 24 ساعت استراحت داد و از عصر روز دوشنبه تمرينات آنان آغاز شد که تمرينات دوشنبه شب بدنسازي بود.
تيم ملي واليبال ايران از صبح روز گذشته تمرينات توپي خود را نيز زير نظر کادر فني آغاز کرد که تا اعزام به فلورانس، ميزبان مرحله نهايي ليگ جهاني ادامه خواهد داشت.
به نقل از فارس، علاوه بر 12 بازيکن دو ديدار با لهستان، سه بازيکن جديد به نامهای سعيد مصطفيوند، عليرضا مباشري و عبدالرضا عليزده نيز به اردوي جديد تيم ملي واليبال ملحق شدند.
مصطفیوند مدتهاست که در اردوی تیم ملی حضور دارد و احتمال اینکه در دور بعدی تیم ملی را همراهی کند، وجود دارد.
مرحله نهايي ليگ جهاني واليبال از 25 تيرماه با حضور 6 تيم آغاز خواهد شد که تيم ملي واليبال ايران با تيمهاي برزيل و روسيه در گروه دوم اين مرحله همگروه است.
تيم ملي واليبال ايران ساعت 20 روز چهارشنبه 25 تيرماه در نخستين بازي خود در اين مرحله از رقابتها به مصاف روسيه، مدافع عنوان قهرماني ميرود.
دعوت بانوی لرستانی به اردوی تیم ملی کانوپولو
قایقرانان تیم ملی کانوپولوی بانوان در آغاز دومین مرحله اردوی آمادگی خود از 19 تیرماه تمرینات را در دریاچه آزادی آغاز خواهند کرد.
بانوان کانوپولوکار کشورمان پس از 5 دوره قهرمانی در آسیا اکنون آماده درخشش در رقابتهای قهرمانی جهان میشوند. به همین منظور دومین مرحله اردوی آمادگی تیم ملی کانوپولوی بانوان کشورمان با حضور 11 قایقران از 19 تیرماه در دریاچه آزادی آغاز خواهد شد.
پاروزنان تیم ملی کانوپولوی بانوان تا 27 تیرماه در اردو حاضر خواهند بود.
شیوا مولوینیا از اصفهان، مریم زنبق از البرز، نیلوفر میرجهانبخش، مریم شاه محمدنیا و ترانه کامیاب از تهران، الهه پورعبدیان از گیلان، الهام تحقیقی، فرناز زینلیزاده و مهلا عاطفهدار از خراسان رضوی، ملیکا برون از مرکزی و صبا رحمتی از لرستان نفرات دعوت شده به این مرحله از اردو هستند که تحت نظر دلارام مرزآبادی به عنوان مربی و ورزشکار تمرینات خود را انجام خواهند داد.
حضور 2 لرستانی در اردوی تیم جودوی نابینایان و کمبینایان
مرحله جدید اردوی آمادگی تیم ملی جودو نابینایان و کمبینایان با حضور دو لرستانی آغاز شد.
چهارمین مرحله اردوی آمادگی تیم ملی جودو نابینایان باهدف ارتقای سطح آمادگی فنی و جسمانی ورزشکاران برای حضور در بازی های پاراآسیایی 2014 اینچئون با حضور 13ورزشکار از امروز در مجموعه ورزشی شهید هرندی تهران آغاز و تا روز 24 تیر ماه ادامه خواهد داشت.
محمدجواد خاتونی(کرمان)،حمزه ندری و حسین دارابی(لرستان) ،سعید رحمتی، حامد علیزاده، محسن خنده، رضا غلامی، عباس حیدری و محمد عابد(خراسان رضوی)، محمدعلی شنانی و امید نوری جعفری(خوزستان)، جواد وارسته(گیلان)، میثم بنی طباء(اصفهان) بازیکنهای دعوت شده به این اردو هستند.
خسرو گلکار سرمربیگری این اردو را در اختیار دارد و ناصر قراگوزلو و حسن رجبی بهعنوان مربی با وی همکار دارند.
دومین دوره رقابتهای پاراآسیایی 2014 اینچئون از 26 مهرماه تا دوم آبان ماه برگزار میشود.
دعوت جودوکار لرستانی به تیم ملی
مرحله جدید اردوی تیم ملی جودوی بزرگسالان به منظور حضور در بازیهای آسیایی اینچئون با حضور 12 جودوکار از 21 تیر ماه به میزبانی سالن شهید کبکانیان آغاز و تا 26 تیر ادامه خواهد داشت.
محمدرضا سعیدی مدنی، سعید مولایی، وحید حسنزاده و وحید نوری از تهران، بهزاد وحدانی از خراسان شمالی، امیر قاسمینژاد، جعفر پهلوانی، جواد محجوب از خراسان رضوی، قاسم احدی از خراسان جنوبی، سعید مرادی و رامین صفویه از قزوین و احسان بهرامیان از لرستان، 12 جودوکار دعوت شده به اردو هستند که برخی از نفرات چند روز قبل در تورنمنت مغولستان عملکرد ضعیفی داشتند و حذف شدند اما دوباره به اردو دعوت شدند.
تیم ملی جودو در تورنمنت مغولستان 8 نماینده داشت که تنها امیر قاسمینژاد یک مدال برنز گرفت و بقیه ناکام بودند که احسان بهرامیان نیز پنجم شد.
دعوت 2 تیرانداز لرستانی به تیم ملی معلولان
آخرین مرحله از اردوی آمادگی تیم ملی تیراندازی جانبازان و معلولان، برای اعزام به پیکارهای جهانی آلمان از 17 تیر در تهران آغاز میشود.
تیم ملی تیراندازی 26 تیر برای حضور در رقابتهای قهرمانی جهان عازم کشور آلمان خواهد شد و اردوی متصل به اعزام ملی پوشان از 17 تا 25 تیر برپاست.
در این اردو از 12 ملیپوش دعوت شده که تنها 6 نفر از آنها در رشته تپانچه به آلمان اعزام خواهند شد و باقی افراد در مسابقات جهانی شرکت نمیکنند.
معصومه خدابخشی و اکبر عالیپور تیراندازهای لرستانی نیز برای حضور در این اردو فراخوانده شدهاند.
مجید فلاح اردشیر، الناز عونی، مهدی زمانی شورابی، عبدالرضا مخبرینیا، هادی نجفی ملکی، ساره جوانمردی، زهرا قاضی عسگر، عالیه محمودی، سیده اعظم رضایی و صدریه پرهیز دیگر ورزشکاهای دعوت شده به این اردو هستند.
با بخشش جریمه ۲۰ درصدی
بیرانوند قراردادش را با نفت تهران تمدید کرد
دروازهبان تیم فوتبال نفت تهران قراردادش را با این باشگاه تمدید کرد.
به گزارش فارس، علیرضا بیرانوند دروازهبان تیم فوتبال نفت تهران قراردادش را با این باشگاه تمدید کرد. مدت این قرارداد یک ساله است.
پیش از این صحبت از حضور این دروازهبان جوان در استقلال شنیده میشد که این اتفاق نیفتاد و بیرانوند قراردادش را با این باشگاه برای یک فصل دیگر تمدید کرد.
گفتنی است به دلیل مذاکره این دروازهبان با مسوولان باشگاه استقلال، مدیران باشگاه نفت تهران وی را 20 درصد از مبلغ قراردادش جریمه کرده بودند که دیروز و در زمان امضای قرارداد جدید و با موافقت مدیران این باشگاه این مبلغ به بیرانوند بخشیده شد.
برتری نفت مسجد سلیمان برابر تیم ستارگان لرستان/ 3 گل در 17 دقیقه
تیم فوتبال نفت مسجد سلیمان در دیداری دوستانه مقابل تیم ستارگان لرستان به برتری رسید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه لرستان، دیدار در کمپ نساجی بروجرد برگزار شد و در پایان نفت با حساب سه بر یک به برتری رسید. تیم تازه لیگ برتری شده نفت بازی را طوفانی شروع کرد و در 17 دقیقه نخست به سه گل دست یافت.
احسان عبدی در دقیقه 3 و میلاد سلیمان فلاح در دقایق 7 و 17 گلهای تیم مهمان را به ثمر رساندند و زننده تک گل تیم لرستان، معین نظامالاسلامی در دقیقه 41 بود.
تیم نفت مسجد سلیمان در هر نیمه با ترکیب متفاوتی به میدان رفت و نیمه دوم از بازیکنهای جوانتر استفاده کرد. مجید باقرینیا سرمربی این تیم در پایان از نمایش بازیکنانش ابراز رضایت کرد.
تیم ستارگان لرستان نیز بدون اینکه تمرین گروهی داشته باشند به زمین رفتند و برخی از آنان معلوم بود که از آمادگی کافی برخوردار نیستند.
برای تیم لرستان در نیمه اول، صادق نادرپور، حمید فتحی، فرزاد بهاری، مسعود ویسکرمی، مسلم پروانهپور، یدالله فرجزاده، مهرداد خادمی، فرشاد سالاروند، یاسر درویشی، علی صدرا و معین نظامالاسلامی به میدان رفتند و نیمه دوم نیز رضا شرفی، امیر منصوریان، محمد فاضلی و احسان جابری از سوی کادرفنی به بازی گرفته شدند.
این دومین بازی تیم لرستان برابر یک تیم لیگ برتری بود، هفته گذشته این تیم برابر استقلال خوزستان به تساوی یک بر یک رسید.
پنجمی بهرامیان در جودوی جایزه بزرگ مغولستان
رقابتهای جایزه بزرگ جودوی مغولستان با کسب مقام پنجمی جودوکار لرستانی آغاز شد.
این رقابتها در اولانباتور جریان دارد که در نخستین روز احسان بهرامیان در وزن 60- کیلوگرم بعد از سه پیروزی متوالی، در مصاف با "گانبات بولدباتار"نفر پنجم رنکینگ جهانی از کشور میزبان با ضربه فنی نتیجه را واگذار کرد و به گروه بازندهها رفت. این مغولی 26 ساله در کارنامه خود 22 مدال رنگارنگ از 32 تورنمنت مختلف از جمله طلای گراند اسلم پاریس در سال 2014 و طلای دوره قبل همین مسابقات را ثبت کرده است. بهرامیان برای کسب مدال برنز هم به "ریو کاواباتا"از ژاپن باخت و پنجم شد.
بهرامیان برای رسیدن به مرحله نیمه نهایی احمت شاهین از ترکیه، نیکولاس کاسور نفر 25 رنکنیگ جهانی و دارنده طلای جوانان جهان از آمریکا و گانبولد خرلان نفر 10 رنکنیگ جهانی از مغولستان را شکست داده بود.
رقابتهای جودوی جایزه بزرگ مغولستان از 13 تیر شروع شده و به مدت دو روز ادامه دارد.
گزارش تصویری از جشن گلریزان آزادی زندانیان غیر عمد در لرستان
باحضور مسئولان وخیرین لرستانی
استعفای مدیرعامل باشگاه گهر دورود/ کارخانهجات و صنایع دورود تاکنون هزار تومان در ورزش خرج نکردهاند
به گزارش خبرگزاری برنا از لرستان، "اسماعیل حیدرپور"در مورد آخرین بازی تیم گهر دورود مقابل نساجی مازندران که در خرمآباد برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: همان گونه که همه اطلاع دارید به دلیل بارش سنگین برف و حجم زیادی از برف که بر روی زمین چمن بود، چون فدراسیون فوتبال ضربالاجل داده بود که یا باید زمین ورزشگاه تختی دورود را ظرف 24 ساعت آماده کنید، یا بازی در شهر دیگری برگزار شود پس از مشورت با برخی مسوولان و در نظر گرفتن شرایط آب هوای سایر شهرهای استان و امکانات موجود در این شهرها، بازی در خرمآباد برگزار شد و همه دیدند که هیچ اتفاقی نیز رخ نداد و تیم دوباره برگشت.
وی افزود: البته مشکلات زمین ورزشگاه تختی دورود همچنان پا برجاست و بعید است که تا 10روز دیگر گهر که میزبان تیم سیاهجامگان مشهد است این زمین آماده شود.
* برخی نمایندگان شهرهای دیگر نمیگذارند استاندار لرستان به گهر کمک کند! مدیرعامل باشگاه گهر دورود در مورد وضعیت بد مالی تیم گهر اظهار کرد: با توجه به این که این باشگاه از اموال شرکت امیرمنصور آریا است و زیر نظر ناظر دادستانی فعالیت میکند، در ابتدای فصل ما پیشنهاد بودجه 4 میلیارد تومانی برای صعود به لیگ برتر را دادیم، که با کاهش آن به 2 میلیارد موافقت شد، اما پس از گذشت چند روز گروهی به عنوان بهرهبردار قدم جلو گذاشته و تعهدات تیم گهر را پذیرفتند که با گذشت 5 هفته از ابتدای لیگ هیچ اتقافی رخ نداد و بهرهبرداران كذایی تیم را در راهآهن تهران رها کردند. بعد ما وارد عمل شدیم و تیم را با پرواز به مشهد فرستادیم و با همه مشکلات موجود گهر را جمع کردیم.
وی ادامه داد: پس از آن در جهت رفع مشکلات مالی تیم گهر چند جلسه با استاندار لرستان برگزار شد و در یکی از این جلسات که آقای احمدزاده هم شاهد هستند، یکی از نمایندگان استان حضور داشتند. استاندار گفت که حاضر است به تیم گهر کمک کنند که آن نماینده گفت "گهر دورود باید بشود گهر لرستان و برخی از بازیهای آن در دیگر شهرها برگزار شود تا مخارج تیم توسط استانداری پرداخت شود"، البته آن نماینده که فعلاً اسمی از آن نمیبرم به صراحت گفت "آقای استاندار اگر به گهر هزار تومان کمک کنی ما برای تیم شهرمان 5 هزار تومان میخواهیم!"آقایان یادشان رفته که در فصل قبل که تیم در لیگ برتر بود نگذاشتند تیم به شهر دیگر برود! محمد احمدزاده هم از سخنان این نماینده بسیار تعجب کرد!
حیدرپور متذکر شد: من در آنجا به آن نماینده گفتم شما نباید برایت فرق کند که یک تیم در کدام شهر بازی میکند، بلکه باید اهمیت داشته باشد برای جوانان امکانات فراهم کنید، شما به عنوان نماینده چه گلی به سر مردم شهرت زدهای؟ اگر راست میگویی برو یک امتیاز تیم برای شهر خودت بگیر! الان که استاندار لر ستان فوتبالی است و آشنا با ورزش، حتی برای تیم خیبر 200 میلیون تومان هم از آقای هدایتی گرفته، شما هم برو برای تیم شهرت امکاناتی فراهم کن. شما به عنوان یک نماینده چه کمکی به ورزش این استان کردهاید؟ ای کاش بعضی از نمایندگان ما هم مثل استانهای دیگر بودند، نمایندگانی که تیم لیگ یک و لیگ برتر به شهر خود بردند. ای کاش برخی از همین آقایان نماینده یقه وزیر صنایع را میگرفتند و گفتند چرا یک بام و دو هوا عمل میکنند، در استانهای اصفهان، خوزستان و ... تیمهای این استان را تحت پوشش قرار میدهید ولی به لرستان محروم هیچ کمکی نمیکنید.
حیدرپور اضافه کرد: در آن جلسه متوجه شدم که برخی از نمایندگان شهرهای دیگر نمیگذارند استاندار به تیم گهر کمک کند و چوب لای چرخ این کار میگذارند، چون آقای بازوند قبل از آن که بیایند و استاندار لرستان شوند یک روز که من در رادیو ورزش در مورد مشکلات تیم گهر با هم صحبت کردیم و آنجا گفتم ای کاش ما مسوول یا استانداری داشتیم که به تیم کمک میکرد، پس از آن که صحبتهای من در رادیو تمام شد ایشان محبت کردند و به من زنگ زدند آن موقع جناب بازوند معاون عمرانی استانداری مرکزی بودند و گفتند که من در ماشین بودم و از طریق رادیو حرفهایت را گوش کردم. وقت بگیر و برو پیش استاندار لرستان آقای دهمرده و بگو آقای دهمرده به گهر کمک کن. به آقای بازوند گفتم راه کار چیست و استاندار از چه محلی کمک کند که ایشان در جواب گفتند از بهبود عبور و مرور یک میلیارد آزاد کند و 500 میلیون تومان آن را بدهد به باشگاه گهر و 500 میلیون تومان دیگر را به شهرداری دورود بدهد. البته جا دارد از آقای دهمرده نیز تشکر کنم، ایشان با این که فوتبالی نبود 2 یا 3 میلیارد خرج استادیوم دورود کرد و 2 یا 3 میلیارد هم خرج استادیوم تختی خرمآباد کرد و زمانی هم که در لیگ یک بودیم حسن شریعتنژاد معاون سیاسیامنیتی خود را به عنوان مسئول از طرف استانداری برای نظارت بر تیم گهر گذاشت که تمامی کارهای تیم را پیگیری میکرد. دکتر صابری استاندار اسبق هم همین طور، تا زمانی که حضور داشتن کمک کرد بهویژه به تیم کوثر و در آن زمان ما شاهد کمکهای ایشان به تیم کوثر و گهر (داماش دورود) بودیم.
* برخی به دنبال نابودی گهر هستند، مشکل آنها حیدرپور نیست حیدرپور عنوان کرد: پس از آن که مهندس بازوند استاندار لرستان شد در یکی از جلسات به ایشان گفتم جناب استاندار شما یادتان هست در مورد بهبود عبور و مرور به من چه گفتید؟ پاسخ داد: بله هنوز هم میگویم و کمک میکنیم، اما میدانم بعضیها نمیگذارند بازوند به تیم گهر کمک کند چراکه این تیم یک شبه راه صد ساله را طی کرد و آمد به لیگ برتر و اسم دورود، گهر و لرستان را در ایران و جهان مطرح کرد و این قصه برای بعضیها سنگین بود و تنها هدفشان نابودی گهر است و مشکل آنها حیدرپور نیست. با مهندس بازوند صحبت کردم و حتی قَسمش دادم و گفتم هر کسی را که دوست داری مدیر تیم بگذار و من هم استعفا دادهام و استعفای من در باشگاه است و خیلی راحت میروم. مشکلی هم در این زمینه ندارم چرا که بچه آن شهر هستم و هرگونه که شما صلاح بدانید که به تیم گهر کمک خواهد شد. وی در حالی که مسئول دفترشان هم حضور داشتند و تلفنی صحبت میکردند این جمله را گفت که شما دلسوز گهر هستید و من میدانم کسی از شما دلسوزتر نیست ضمن این که ارتباطهای قوی دارید و بهترین شخص هستید برای مدیریت این تیم.
* به من و همکارانم تهمت زدند/ کل پولی که به باشگاه آمده 175 میلیون تومان است
مدیرعامل باشگاه گهر دورود تصریح کرد: به مردم دورود و هواداران گهر میگویم از آن مدیرانی نبودم که 300 تا 400 میلیون تومان پول غیب شود و در آخر هم مشخص نشود کجا رفت و چگونه هزینه شد. ای مردم و ای هواداران گهر پولی که به تیم گهر پرداخت شده ما ناظر قضایی داریم و تمام حسابهایمان زیر نظر دادستانی است. 2 میلیارد بودجه تیم بوده که از این مبلغ 100 میلیون تومان استانداری به ما داده که بین بازیکنان تقسیم شده و لیست آن مشخص است و اگر لازم باشد لیست آن را میگذاریم در سایت باشگاه که نفری 5، 4، و 3 میلیون تومان به بچهها دادهایم. 40 میلیون تومان هم استانداری در یک مرحله دیگر از به تیم داده که این پول هم هزینه البسه ورزشی، توپ و سایر امکانات شده که مقداری از آن هم صرف مسافرتها(مسابقات بیرون خانه) و اردوها شده و 30 میلیون تومان هم از طرف باشگاه با مجوز ناظر دادستانی هزینه کردیم که آن هم هزینه سفر به مشهد و هتل شد که بچهها در راهآهن مانده بودند و پول نداشند بروند که من همان موقع بلیط هواپیما برای آنها گرفتم. کل پولی که به باشگاه گهر آمده با احتساب 5 میلیون تومانی که هیأت فوتبال لرستان کمک کرده 175 میلیون تومان بوده که من 12 هفته این تیم را با همین مبلغ اداره کردهام. برخیها نگویند که حیدرپور و همکارانش پول برده یا احمدزاده پول زیادی به جیب زده است چرا که کل پولی که به این باشگاه آمد این مبلغ بود.
وی افزود: من در بازی مقابل شهرداری یاسوج، الوند همدان و نفت آبادان و هزینههای ایاب ذهاب و هتل و در برخی موارد پول تو جیبی بازیکنان در کیش را شخصاً دادم و البته نامداری سرپرست تیم نیز علاوه بر هزینههای غذا و امکانات نیز هزینههایی را متقبل شد و از باشگاه طلبکار است. اصلاً پولی وجود نداشته که کسی بخواهد آن پول هزینه کند.
* کارخانهجات و صنایع دورود تا کنون هزار تومان در ورزش خرج نکردهاند! حیدپور با اشاره به عدم حمایت صنایع و کارخانهجات شهرستان دورود از ورزش، گفت: متأسفم برای مسئولان استان و شهرستان که تا کنون در چند سال اخیر نتوانستهاند این کارخانهجات را مجاب کنند که برای ورزش هزینه کنند، چرا که گرد و غبار کارخانه سیمان 50 سال است در حلق و سینههای مردم دورود فرو میرود و همه ما مریض شدهایم، اما هیچ مسئولی نرفته است حق مردم را از کارخانه سیمان بگیرد. حداقل پول دارو و درمان مردم را میدادند. تا کنون کارخانه سیمان یک هزار تومانی خرج ورزش قهرمانی نکرده است. چگونه وزارت صنایع خرج تمام تیمهای صنعتی در لیگ برتر و لیگ یک را میدهد اما مجوز به کارخانهجات و صنایع برای هزینه در ورزش دورود را نمیدهد؟!
وی متذکر شد: در میزان بالای بیکاری که در شهر و استان سرآمد هستیم، از نظر امکانات که صفر، تنها یک سینما در شهر داریم و جوانان ما سرگرمی ندارند و تنها عشق و زندگی مردم دورود جوانان ما شده تیم گهر که آن هم در شرف نابودی است. حتماً فردا آقایان بعد از این مصاحبه هم میخواهند به حیدرپور انگ دزدی و بیتعصبی بزنند که چرا حرفهای حق را زده. البته مردم بهترین قاضی هستند.
* 500 میلیون کمک هدایتی برای خرید تیم در حال پس دادن است! مدیرعامل باشگاه گهر اظهار کرد: این تیم را با چنگ و دندان و با کمک همکارانم تا اینجا جمع کردهام و از هیچ کجا حمایت نمیشویم. آقای هدایتی 500 میلیون یافته تومان داد که آقایان آنقدر این دست و آن دست کردند که حالا میخواهند این پول را برگردانند به هدایتی! هدایتی گفته در صورتی که تیم را میخرید این پول را میدهم و اگر بخواهید آن را هزینه کنید و تیم برای استانداری خریداری نشود پول را نمیدهم، حتی مسوولان حاضر هم نشدند که بیایند جلسه رو در رو بگذارند و تنها با نامهنگاری گفتند که آقای هدایتی یک حساب معرفی کن تا 500 میلیون پولت را برگردانیم یا این که 260 میلیونی را که باید برای آزادی زندانیان میدادی، اگر تمایل داری از این پول پرداخت کنیم و باقی آن را برگردانیم.
حیدرپور متذکر شد: البته جا دارد از آقای هدایتی تشکر کنم که سال گذشته نزدیک به 4 میلیارد تومان برای تیم گهر خرج کرد و این فصل هم 500 میلیون تومان داد برای خرید تیم که در نهایت با توجه به مشکلاتی که وجود داشت این اتفاق رخ نداد، البته با تعدادی از دوستان صحبت کردیم که به آقای هدایتی بگویند این پول در باشگاه هزینه شود تا بتوان تیم را از این مشکلات نجات داد. ای کاش برخی آدمهای متمول دورودی که کارخانهجات و صنایعی دارند به اندازه ناخن کوچک هدایتی برای کمک به گهر مرام و معرفت داشتند! دورود بر شرف این مرد. با این که همکاری با وی نداشتهام، اما همیشه از او به واسطه کمکهایی که به ورزش و تیم گهر داشته به نیکی یاد کردهام. ای کاش این پول را به باشگاه کمک میکرد تا بتوان تیم گهر را از این وضعیت نجات داد.
وی افزود: البته در این شرایط قائدرحمت نماینده دورود و ازنا در مجلس را طی دو ماه گذشته بسیار پیگیر دیدم. جلسات متعدد گذاشت ولی متأسفانه مسوولان استان حرف ایشان را هم برای کمک مالی به تیم قبول نکردند! حتی 120 میلیون تومانی که از وزارت ورزش به حساب هیأت فوتبال دورود آمده بود با پیگیریهای ویژه کیانپور (معاون استاندار) که ایشان دورودی هستند، به حساب همیاری برگشت در حالی که اگر آن 120 میلیون تومان در همان موقع به تیم تزریق میشد، مطمئناً شرایط تیم خیلی بهتر میشد و ما دو بازیکن خوب خود را از دست نمیدادیم.
* گهر به حریفان نمیبازد بلکه مقابل مشکلات و خودی ها تن به شکست میدهد!
حیدرپور خاطرنشان ساخت: باز هم 10 بازی تا پایان فصل باقی مانده است. اجازه ندهید تیمی که شایستگیاش را دارد سقوط کند، تیمی که در کیش مقابل تیم ملی امید کره جنوبی با نتیجه یک بر صفر شکست میخورد و آن بازی زیبا را انجام میدهد لیاقت دارد. تیمی که گیتیپسند اصفهان را در خانهاش برد یا تیمی که مقابل پدیده مشهد آن بازی زیبا را انجام داد، سقوطکردنی نیست مگر آن که به آن کمک نکنید تا سقوط کند. ما به حریفان نمیبازیم بلکه به مشکلات مالی میبازیم، مقابل نساجی در خرمآباد در نیمه اول یک بر صفر جلو بودیم اما بازیکنان ما قبل از بازی نساجی حتی نتوانستد یک جلسه تمرین هم انجام دهند چون امکانات آن را نداشتیم، به همین خاطر نیمه دوم از نظر بدنی كم آوردند و 3 گل خوردیم.
وی افزود: هر کسی که فکر میکند می تواند به این تیم کمک کند بسمالله! ما کنار رفتیم. البته من هر کاری که از دستم بر بیاید برای کمک به گهر انجام میدهم چون این تیم مثل بچه من است و آن را دوست دارم. باز هم میگویم آقای بازوند هنوز هم دیر نشده که به داد تیم گهر برسید، اصلاً مالکیت آن نمیخواهد به نام شما باشد، خوب است برای جوانان و به خاطر مردم این شهر که گهر یک هنجار مثبت اجتماعی شده به این تیم کمک کنید.
مدیرعامل باشگاه گهر با تمجید از کمکهای سایر اعضای تیم گهر اظهار کرد: احمدزاده با جان و دل برای تیم زحمت میکشد. هنوز 10 میلیون تومان دریافتی نداشته بازیکنان ما 5 میلیون تومان دریافتی نداشتهاند. واقعاً جا دارد از آقای احمدزاده و کادر فنی همچنین همکارانم در کادر اجرایی و کادر سرپرستی و خصوصاً بازیکنان که در این مدت ما را تحمل کردند تشکر کنم.
* از همه حلالیت میطلبم و امیدوارم هیأت مدیره با استعفا من موافقت کند
حیدرپور در ادامه گفت: من بازوند را مدیر با درایتی میدیدم. وی مدیری ورزشی و فوتبالی است. نباید میگذاشت که تیم به این وضعیت دچار شود. زمانی که تیم دست بهرهبردار بود از 5 بازی تنها یک امتیاز داشت. من به اتاق مهندس بازوند رفتم که ایشان به من گفت این تیم با این شرایط سقوط میکند اما من گفتم قول میدهم تیم سقوط نمیکند. وی پاسخ داد برو و تیم را جمع كن. من روی شما شناخت دارم. خدا را شکر پس از آن در 6 بازی 10 امتیاز کسب کردیم اما با این وجود هیچ پولی تزریق نشد. بعد از بازی که در خرمآباد برگزار شد مهندس بازوندگفت این تیم دیگر تمام شد و سقوط میکند، باز هم گفتم 10 بازی دیگر داریم اگر پول به موقع تزریق شود تیم را نگه میداریم.
مدیرعامل گهر متذکر شد: برخیها میگویند بودجه 2 میلیارد تومان زیاد است برای تیم لیگ یکی، اما اگر واقعاً حرف آقایان این حرف بود و پول به موقع تزریق میشد من از بچهها و مربیها خواهش میکردم که درصدی از قرار داد خود را ببخشند و نگیرند. اما وقتی شما هیچ پولی به بازیکن ندادهاید چگونه انتظار دارید که بازیکن نصف پولش را حذف کند؟! با همه این اوصاف اگر 500 میلیون تومان هدایتی و 500 میلیون تومان کمک استانداری در این مقطع به تیم تزریق میشد قطعاً این تیم در لیگ میماند ولی وقتی ما برای جمع کردن بازیکنان کمترین مبلغی نداریم که به آنها بدهیم چگونه انتظار داریم بازیکنان مقابل حریفان خود خوب بازی کنند؟
وی افزود: این آخرین فریادهایی است که میدانم هیچ گوش شنوایی نیست و دیگر کسی به داد این تیم نخواهد رسید. حتی روزی که ما به خاطر بیپولی به سیرجان هم نرفتیم هیچ کدام از آقایان علت را نپرسیدند. ولی به خاطر هوداران باز هم تلاش میکنیم. اگر من قصور کردهام از همه هواداران عذرخواهی میکنم و حلالیت میطلبم. با این که شبانهروز برای این تیم زحمت کشیدهام و برای موفقیت آن تلاش کردهام، الان هم استعفا خود را نوشتهام و کنارهگیری خود را نیز اعلام کردهام و امیدوارم، هیأت مدیره و آقای خوانین ناظر دادستانی که انصافاً ویو همکارانش به ویژه جناب تورك که در صعود تیم گهر به لیگ برتر مساعدت و همکاری صمیمانهای با من داشتند با استعفایم موافقت کنند.
مدیرعامل باشگاه گهر ادامه داد: در حال حاضر بنده کنارگیری کرده ام و امیدوارم آقای قائدرحمت پا پیش گذاشته و مسئول جدیدی را برای تیم به باشگاه و هیأت مدیره پیشنهاد داده و اعلام کند. هر چند که ایشان هم امیدی برای کمک مسئولان استان برای تیم ندارند. البته من به اخوی آقای قائدرحمت (اسماعیل) هم گفتم بیا خودت مسئولیت تیم را بگیر و من هم کمک خواهم کرد که ایشان نسبت به من محبت داشتند و گفتند شما با توجه به سابقهی کاری و ارتباطات قوی که دارید بهتر است خودتان مدیریت تیم را بر عهده داشته باشید.
حیدرپور ادامه داد: امیدوارم با کمک و مساعدت ویژه، آقایان گهر را جمع کرده تا در بازی مقابل نیروی زمینی با قدرت به میدان برود.