به همت بزرگمراد عرصه ورزش و اقتصاد لرستان
مسابقات صخرهنوردی قهرمانی کشور در خرمآباد برگزار میشود
لرستان را بهعنوان استانی دارای مردمانی مهربان، خونگرم و در عین حال متعصب در سراسر کشور میشناسند و در این میان بزرگمردان زیادی از لرستان در عرصههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ورزشی در خدمترسانی به مردم لرستان و ایران کمر همت بسته و نام خود را در تاریخ به نیکی ثبت کردهاند.
یکی از این مردان نیک که سالهاست هم در عرصه ورزش و هم در عرصه میدان کار و اقتصاد به خدمترسانی خالصانه و بدون ریا به مردم لرستان میپردازد، کسی نیست جز طهماس حیدری کوهنورد با سابقه و پیشکسوت عرصه ورزش و اقتصاد لرستان که به عنوان بخش خصوصی به ورزش لرستان خدمت میکند. وی بیشتر عمر خود را در ورزش مفرح و جذاب کوهنوردی سپری کرده و به همت وی لرستان میزبان مسابقات قهرمانی کشور سنگنوردی در عید فطر امسال خواهد بود که همه هزینههای برگزاری این مسابقات را متحمل شده است.
امیدواریم دیگر تلاشگران بخش خصوصی لرستان نیز با کمک به ورزش قهرمانی و باشگاهی لرستان در راه اعتلا و گسترش ورزش قهرمانی اداره کل ورزش را یاری دهند.
حاج طهماس حیدری مدیر شرکت توزیع شیر(توریس) در خرمآباد است و بیش از ۲۵ سال سابقه در رشته ورزشی مفرح کوهنوردی را دارد.
در کارنامه وی فتح تمام قلل مرتفع کشورمان و همراهی تیم ملی کوهنوردی در فتح کوه آرارات ترکیه به چشم میخورد.
حیدری نهتنها دارای تعداد زیادی لوح سپاس و یادبود و فتح قلههای افتخار را دارد بلکه یکی از کسانی است که همه ساله از طرف موسسه خیریه مهراوان از وی بهخاطر کارهای عام المنفعه و کمک به مستمندان تقدیر میشود. او همواره یاری رساندن به خلق را منش پهلوانی میداند.
این خیر لرستانی به مناسبت عید سعید فطر میزبانی مسابقات سنگنوردی قهرمانی کشور را در دستورکار خود قرار داده و اخیراً نیز حمایتهای فراوانی نظیر پوشش مالی مسابقات سنگ نوردی در شهرهای خرمآباد، نورآباد و بروجرد را برعهده داشته است.
امیدواریم که این پیشکسوت دوست داشتنی بتواند الگوی مناسبی برای دیگر فعالان عرصه اقتصاد باشد و دیگران وی را الگوی مناسبی برای خود قرار دهند.
حیدری هدف خود را برای حمایت از ورزشکاران رشته کوهنوردی را اول عشق به این رشته ورزشی و دوم نداشتن اسپانسر و ضعف مالی هیأتهای ورزشی عنوان نمود و اظهار امیدواری کرد که بتواند در آینده نیز در کمک به ورزش قهرمانی همگام با اداره کل ورزش و جوانان لرستان گوشهای هر چند کوچک از مشکلات ورزشکاران لرستانی را حل کند.
وی از مسوولان استانی و فعالان بخش خصوصی درخواست کرد توجه به ورزش استان را در برنامه خود قرار دهند تا ورزشکاران این خطه بتوانند در میادین کشوری، آسیایی و جهانی پرچم سه رنگ ایران اسلامی را به اهتزاز درآورند.
رئیس هیأت کوهنوردی لرستان نیز از خدمات ارزنده طهماس حیدری به خاطر توجه به ورزش قهرمانی و کمک به تیمهای ورزشی تشکر کرد و با تقدیر از حمایتهای محمدیاصل مدیرکل ورزش و جوانان استان، افقی روشن برای رشته سنگنوردی و کوهنوردی استان پیشبینی کرد.
سیدآرش قیاسیان خاطرنشان کرد: مسابقات جام افلاک در عید سعید فطر و با حضور 150 صخرهنورد، مردادهماه سال جاری به میزبانی خرمآباد برگزار میشود.
وی ادامه داد: تا کنون ۱۵ استان برای حضور در این رقابتها اعلام آمادگی کردهاند و امیدواریم طی روزهای آینده تعداد تیمها برای شرکت در این رقابتها افزایش یابد.
قیاسیان با مهم قلمداد کردن این مسابقات در استان خواستار همکاری سایر دستگاههای اجرایی نظیر شهرداری خرمآباد شد، تا زمینه انجام میزبانیهای بینالمللی در استان فراهم شود.
رئیس هیأت کوهنوردی لرستان در پایان به ایجاد خانه کوهنورد در خرمآباد نیز اشاره کرد و گفت: قصد داریم با همکاری سازمان منابع طبیعی در کوه مدبه خانه کوهنوردی را به بهرهبرداری برسانیم که با شکل گرفتن آن بخشی از زیرساختهای ورزشی این رشته در خرمآباد مهیا میشود
سخنی با رئیس جمهور منتخب
آقای روحانی! قفلهای لرستان را باز کنید
آقای روحانی بدون مقدمه سر اصل مطلب میروم، سهم لرستان از سه دولت گذشته در 24سال اخیر رتبه اول بیکاری،تعطیلی کارخانجات و صنعت لرستان، اعتیاد جوانان استان ما به مواد مخدر که علت عمده آن بیکاری میباشد و رشد فزاینده طلاق در لرستان سوغات سه دولت سازندگی، اصلاحات و عدالت محور بوده است و مردم لرستان که در این استان بالاترین رای و اعتماد را در انتخابات اخیر ریاست جمهوری به جنابعالی داشتهاند انتظار دارند کلنگهای نیمه تمام در لرستان به زمین زده نشود و بیکاری به حداقل خود برسد.
مردم لرستان انتظار دارند بعد از 32سال توسعه و آبادانی تمامی سرزمینهای کشور پهناور اسلامی، لرستان محروم و قفل شده نیز شکوفا شود، یک نسل از مردم لرستان فدا شدند پس سرانجام باید به انتظار آمدن کدام دولت بنشینیم، چه معجزهای باید اتفاق بیفتد، کدام دگرگونی باید در دنیا رقم بخورد تا طلسم عقب ماندگی لرستان شکسته شود؟ چرا تاکنون هیچ یک از مدیران ارشد استان یا نمایندگان مردم در مجلس به اینکه لرستان ما از بنیان و ریشه گره خورده و ابتدا میبایست ریشه معضلات و بدبختیها را درمان کرد و هرگز هیچ تحولی، نه با تدبیر و اندیشه و نه با کیسههای پر از پول کارساز نخواهد بود، اشاره و اعتراف نکرده و در این خصوص نه مردم رنج کشیده لرستان را لایق دانستن حقیقت برشمردهاند و نه با دولتها و مسوولان نظام موانع و مشکلات ساختاری و زیربنایی را در میان گذاشتند. هرکس روزمرگی خود را میگذراند. مردم فهیم، سزاوار، با شرافت و خسته لرستان میگویند دیگر چه کسی یا کدام دولت مطالبات سوخته ما را پاسخ میگوید؟ ناکامیهای ما و همه مردم صبور لرستان را پس از این همه سالها چه کسی فریاد میزند؟ آیا ما باید از این سرزمین آبا و اجدادی رخت بربندیم یا باید دوباره به انتظار معجزه دولتهای آینده بنشینیم؟ متاسفانه به هنگام اعطای تسهیلات و امکانات صنعتی شدن میگفتند لرستان استعداد کشاورزی دارد اما وقت تقسیم اعتبارات کشاورزی، لرستان را قطب صنعتی میخوانند.
آقای روحانی! با وجود اینکه سهم چندانی از عدالت نصیب مردم لرستان نشده اما دولت احمدینژاد با شعار عدالت روی کار آمد و روزنهای از امید را در دل این مردم روشن کرد. اما با پایان یافتن کار دولت، چیزی جز مقام اول بیکاری، ناتمام ماندن پروژهها و تصویب یک سری مصوبات بدون پشتوانه اجرایی چیزی عاید این مردم نشد.
آقای دکتر روحانی! مردم این استان انتظار دارند در دولت تدبیر و امید، طرحهای نیمه تمام که در دولتهای قبلی به اتمام نرسیده است با موفقیت پایان یابد، کارخانه و شهرکهای صنعتی استان که چند سالی است مشکلات سرمایهای گریبان آنها را گرفته دوباره فعالیت خود را از سر گیرند. استان لرستان یکی از مهمترین قطبهای کشاورزی کشور است. انتظار میرود به بخش کشاورزی و صادرات در این زمینه توجه ویژهای شود دارا بودن مقام اول بیکاری و حل این مشکل همت جدی دولت تدبیر و امید را میطلبد. ادامه سفرهای استانی به دور از هزینهها و ریخت و پاشهای اضافی و پیگیری امور از نزدیک، توجه به فرهنگ اصیل لرستان و توسعه قطب گردشگری در این استان، توجه به ورزش در لرستان و استعداد یابی در این استان و تامین بودجه برای فعالیت مراکز ورزشی، حل مشکل ریزگردها، توجه به بخش خصوصی و جذب سرمایهگذار در لرستان، بسته حمایتی ویژه برای تسریع در روند حل مشکلات لرستان، مهمترین مطالبه مردم لرستان از جنابعالی میباشد.
در حال حاضر16درصد از مردم استان لرستان تحت پوشش حمايتهاي كميته امداد امام خميني(ره) هستند و بیش از پنج هزار و 638 خانواده تحت پوشش كميته امداد امام خميني(ره) استان لرستان درخرمآباد هستند. متاسفانه استان لرستان پيش از انقلاب با ناملايمات و كم لطفيهايي مواجه بوده و در طول سالهاي پس از انقلاب نيز بسياري از مشكلات به قوت خود باقي است و همين مسئله باعث محروميت اين منطقه شده كه وجود 16 درصد مردم زير چتر حمايتي كميته امداد امام خميني(ره) نمايانگر اين مهم است.
آقای روحانی! با نوشتن این رنجنامه دغدغههای اصلی مردم لرستان را بیاان کردیم و امیدواریم روحانی قفلهای بسته لرستان را باز کند.
گزاررشي درباره تعطيلي واحدهاي صنعتي استاني كه بيشترين بيكار را دارد
شهرك صنعتي لرستان، فقط نام شهرک را یدک می کشد
کریم داودی نژاد
با توجه به اينكه بيش از نيمي از شهركهاي صنعتي دورود تعطيل و غيرفعال هستند و با اشاره به معضل بيكاري در استان لرستان، اگر بخواهيم اين معضل در استان مرتفع شود بايد در راستاي حمايت از واحدهاي صنعتي و همچنين جلوگيري از تعطيل شدن اين واحدها هرچه زودتر اقداماتي انجام دهيم
متاسفانه اين منطقه به دلايل نامشخص به بهرهبرداري نميرسد. با وجود اينكه كد گمركي نيز براي اين منطقه صادر شده است دليل افتتاح نشدن اين منطقه و عدم بهرهبرداري از آن مشخص نيست دولت بايد بداند كه عدالت با حرف گسترش نمييابد و مردم كه بنا به اين گزارش بهطور متوسط بين 30 تا 90 درصد واحدهاي صنعتي در استانهاي مختلف كشور تعطيل شدهاند.
در ميان اين استانها؛ خراسان رضوي با 1140 واحد صنعتي تعطيل شده، فارس با 900 واحد صنعتي تعطيل شده، لرستان با 1100 واحد صنعتي تعطيل شده، آذربايجان غربي با 525 واحد صنعتي تعطيل شده و يزد با 560 واحد صنعتي تعطيل شده بيشترين تعداد ورشكستگي را به نام خود ثبت كردهاند. همين امر باعث بيكاري 3 ميليون و 200 هزار نفر در كشور شده است.اما در لرستان كه مركزي صنعتي پس از اصفهان و استان مركزي است، اين امر بسيار غمانگيزتر دنبال ميشود.
درحاليكه برخي از صنعتگران لرستان از روند موجود در زمينه اشتغالزايي شكايت كردهاند، مسئولان هنوز نتوانستهاند صنعت را به عنوان يكي از مهمترين زيرساختهاي توسعه در كشور و استانها جا بيندازند. با اينكه همه مسئولان از اهميت رونق صنعت در كشور آگاهند و بسيار واضح است كه در صورت توجه ويژه، اين بخش ميتواند براي مشكل بيكاري راهگشايشي باشد اما زمينه توسعه استانها فراهم نشده است.
اين در حالي است كه در استان لرستان، صنعت با ركودي قابل تامل مواجه است. بهطوريكه بهزعم بسياري از مسئولان و صنعتگران هماكنون صنعت استان لرستان در حالت نيمه تعطيل به سر ميبرد و ۵۰درصد صنايع لرستان تعطيلند.
با وجود اينكه بيش از 3 درصد منابع كانيهاي غيرفلزي جهان در لرستان وجود دارد 784 واحد صنعتي كانيهاي غيرفلزي استان در حال تعطيلي هستند و علت اصلي آن نبود واحدهاي تحقيق و توسعه است. بهزعم كارشناسان استان در حال حاضر يكي از مشكلات اين واحدها آنجاست كه سود وامهايي كه بانك به واحدهاي صنعتي استان پرداخت كرده از 12 درصد هم بالاتر رفته و به مرز 19 يا بيشتر رسيده است.
همين امر موجب ايجاد مشكلات فراوان روحي و رواني براي صاحبان واحدهاي صنعتي استان شده است. اين يعني بانكهاي استان در راستاي اجراي مصوبات ستاد تسهيل هيچگونه همكاري با صنعتگران و واحدهاي صنعتي استان نداشتهاند.
عدم نقدينگي و معافيت مالياتي نيز از ديگر مشكلات واحدهاي صنعتي استان لرستان به شمار ميآيد. گويي هنوز معافيت 10 ساله واحدهاي صنعتي در اين استان اجرايي نشده است.
واحدهاي صنعتي شوك شده و نيمه تعطيلند
سيدسعيد موسوي، نايب رئيس هيات امناي شهركهاي صنعتي دورود، در سخناني با انتقاد از وضعيت اجراي مصوبات ستاد تسهيل صنعت اظهار كرده بود: «متاسفانه با وجود برگزاري كارگروه ستاد تسهيل صنعت استان، تاكنون هيچيك از مشكلات واحدهاي صنعتي استان لرستان رفع نشده است.»
در همين راستا، ابراهيم آقامحمدي، نماينده مردم خرمآباد در مجلس نهم گفت: «در حال حاضر در شهرك صنعتي شهرستان دورود و خرمآباد تنها سه يا چهار كارخانه در حال فعاليت هستند و مابقي تعطيل شدهاند.» آقامحمدي ادامه داد: «درخصوص صنعت لرستان كمتوجهي شده است. واحدهاي اين استان به صورت فعال، غيرفعال، راكد و تعطيل دستهبندي شدهاند. شهرك صنعتي شهرستان دورود حتي آب آشاميدني هم ندارد، چه برسد به ديگر امكانات زيرساختي مورد نياز!» اين نماينده اشاره كرد: «بيش از هر چيز تنها از اين شهركهاي صنعتي نامي باقيمانده كه واژه صنعت را يدك ميكشد وگرنه بيش از اين هيچ فعاليتي در اين شهركها ديده نميشود و شايد آمار تعطيليها بيش از آن باشد كه اعلام شده است.»
نماينده مردم خرمآباد اضافه كرد: «بخش عمده مشكلات اين واحدها نقدينگي بوده و با گراني ناگهاني و بالا رفتن دلار همه واحدها دچار شوكي شدهاند كه نيمهتعطيلشان كرده است. تنها چيزي هم كه ميتواند باعث نجات اين واحدها شود توجه ويژه دولت است كه هنوز نتوانستهايم در بخش تخصيص بودجه و جذب اعتبارات نظرش را جلب كنيم.»
عدالت با حرف گسترش نمييابد
عباس قائيدرحمت نماينده مردم دورود نيز به خبرنگار ما گفت: «با توجه به اينكه بيش از نيمي از شهركهاي صنعتي دورود تعطيل و غيرفعال هستند و با توجه به معضل بيكاري در استان لرستان، اگر بخواهيم اين معضل در استان مرتفع شود بايد در راستاي حمايت از واحدهاي صنعتي و همچنين جلوگيري از تعطيل شدن اين واحدها هرچه زودتر اقداماتي انجام دهيم.»
او اضافه كرد: «آن زمان كه هيچجا صنعت به معناي امروزي معني نداشت؛ سيمان، چدن، ماشينسازي و فارسيت از صنايع اين استان بود. امروز اما با بيتوجهيهاي دولت به اين بخشها آسيبهايي جدي بر پيكر صنعتي لرستان وارد كرده است.»
قائيدرحمت افزود: «با ايرادهاي وزارت بهداشت كارخانه فارسيت به خارج شهر منتقل شد و با وقفه توليدي پيش آمده، اين واحد صنعتي مجبور به قرارداد با شركتي ديگر شد كه لولههاي BRP توليد ميكرد. اما اين بخش نيز مانند دست شكستهاي وبال گردن توليد فارسيت شد و بخشي از سهام اين شركت و واحد صنعتي از بين رفت. از آنجاييكه سهامدارانش نيز خارج از كشور بودند روز به روز بدهيها بالا رفته و انباشتگي اين روزها باعث ورشكستگي آن كارخانه شده است.»
نماينده مردم دورود به حقوق عقب افتاده كاركنان اشاره كرد و علت مشكلات كارخانه فولاد و ورشكستگي صاحبان اين صنعت را آن دانست كه واحد صنعتي فولاد نيز نتوانست از سرمايه درگردش استفاده كند.
وي اين مشكل را به درگيريهاي صاحبان همه واحدهاي صنعتي تعميم داده و گفت: «واحد سيمان نيز مشكل فولاد را پيدا كرد. اگر اين وضع ادامه يابد با توجه به بحث يارانهها و فرسودگي اين واحد صنعتي اين كارخانه نيز تعطيل خواهد شد. اين در حالي است كه فاز 4 كه هيات دولت مصوب كرده بود، اجرايي نشد و در حال حاضر شهرك صنعتي دورود با مشكل بدهكاري به بانكها روبهروست.» عباس قائيدرحمت به منطقه ويژه اقتصادي در ازنا اشاره كرده و افزود: «متاسفانه اين منطقه به دلايل نامشخص به بهرهبرداري نميرسد. با وجود اينكه كد گمركي نيز براي اين منطقه صادر شده است اما دليل افتتاح نشدن اين منطقه و عدم بهرهبرداري از آن مشخص نيست.» اين نماينده به كارخانه داروسازي كه به تازگي افتتاح شده اشاره كرد و در پايان گفت: «اين كارخانه هم به بهرهبرداري نرسيده و هر روز بيكاري در اين استان بيش از پيش ميشود. همين امر درباره كارخانههاي بزرگ سنگبري نيز صادق است. اين واحدهاي صنعتي هم سرمايه در گردش ندارند. دولت بايد بداند كه عدالت با حرف گسترش نمييابد و مردم از كاغذبازيها و شعارها خسته شدهاند. چاره اساسي، توجه مسئولان امر به مشكلات استان است.»