سایه شوم اختلاف و دو دستگی بر سر خانه مطبوعات لرستان
سایه شوم اختلاف و دو دستگی بر سر خانه مطبوعات لرستان
خانه مطبوعات لرستان اسیر دو دستگی و قدر طلبی /عمل نکردن به قوانین، پاشنه آشیل خانه مطبوعات است
گزارش از محمود داودی نژاد
شائیه بروز اختلاف
و دو دستگی بین اعضای این نهاد، اکنون سبب شده است فعالان رسانه با نگرانی اخبار را
پیگیری کرده و از بروز این اختلالات که در دراز مدت، منافع نشریات استان را به مخاطره
می اندازد، ناخشنود باشند.
،براساس این خبر از سوی رییس خانه مطبوعات لرستان، قرار بود به میمنت سال نو مشکلات رسانه های استان حل شود و مبلغی هر چندناچیز به خبرنگاران به عنوان عیدی اهداءشود که متاسفانه این امر صورت نگرفته است. اما نغض این عمل و توجه مسوولان خانه مطبوعات به فعالان این عرصه، کاری در خور تقدیر بود. اما این روزها و با گذشت بیش از دو ماه از وعده خانه مطبوعات تاکنون نه خبری از پرداخت عیدی به خبرنگاران بود و نه خبرهای خوشی از مناقشات بین اعضای این نهاد به گوش می رسد.
براساس شنیده ها، مدتی است اختلاف نظرها و مناسبات بین اعضای منتخب خانه مطبوعات آنقدر بالا گرفته که حرف و حدیثهای بسیاری را در محافل رسانه ای به دنبال داشته است.
شائیه بروز اختلاف و دو دستگی بین اعضای این نهاد صنفی برای احراز ریاست خانه مطبوعات، اکنون سبب شده است فعالان رسانه با نگرانی اخبار را پیگیری کرده و از بروز این اختلالات که در دراز مدت منافع نشریات استان را به مخاطره می اندازد ناخشنود باشند.
این اختلاف نظرها از سوی برخی به باندبازی برای کسب صندلی ریاست و از سوی برخی دیگر به اعمال فشار برای تاثیرگذاری مدیران دولتی در سیاستهای خانه مطبوعات تلقی میشود.
متاسفانه اعضای هیات مدیره خانه مطبوعات لرستان،در همان آغاز فعالیت خود پس از انتخاب به جای اینکه با همدلی واتحاد با هم به فکر ارتقای رسانه ها ی مکتوب وسایبری باشند،در همان روزهای شروع کار، بنا را به مخالفت با یکدیگر گذاشته و در انتخاب رئیس خانه مطبوعات نیز حرف و حدیث های زیادی به وجود آمد و در نهایت هم با انتخاب ریس خانه، مشکلی از مشکلات رسانه ای در لرستان حل نشده و عملا اعضای هیات مدیره، به جای حل مشکل مطبوعات لرستان به فکر ارتقایی جایگاه نشریه و رسانه های در اختیار خود هستند.
یکی از اعضای این خانه که با وعده جلسات مختلف برای رفع مشکل بدهی آگهیهای که ادارات به رسانه ها داشتند،به جای اینکه نماینده مطبوعات لرستان باشد، فقط به فکر رفع مشکل رسانه تحت امر خود است و در یکی از ادرات استان که این نشریه، مبلغ 18میلیون تومان طلب خودرا نقد کرده است.از معضلات دیگر خانه مطبوعات لرستان این است که یکی دیگر از اعضای هیات مدیره خانه مطبوعات، ساکن تهران است و در جلسات خانه مطبوعات حضور ندارد و جالب اینجاست که وی برای رسیدن به ریاست خانه مطبوعات نیز تلاش نافرجامی در گذشته داشت ودر حال حاضر هم کاندیدای شورای اسلامی در تهران شده است.
واقعا برای ما اهالی رسانه ومطبوعات در لرستان که با انتخاب های نا سنجیده جای تاسف است که با انتخاب برخی از دوست رسانه ای که به آنها احترام می گذاریم ملاک چه بوده که علیرغم گذشت بیش از 9ماه هنوز در خانه اول جای دارند ونتها هیچ مشکلی از مطبوعات استان را مرتفع نکرده اند بلکه برمشکلات مطبوعات ورسانه های استان هم افزوده اند.
پاشنه آشیل خانه مطبوعات عمل نکردن به قوانین و بیتفاوتی به احقاق حق خبرنگاران است
الهیار محمودی گفت: تجربیات تلخ گذشته باید درست عبرتی برای آینده ما باشید چرا که به نظر میرسد پاشنه آشیل خانه مطبوعات در دوره جدید عمل نکردن به قوانین و بیتفاوتی به احقاق حق خبرنگاران باشد که اگر به شایستگی انجام نشود تبعات منفی بسیاری به دنبال خواهد داشت.
سرپرست خبرگزاری فارس در لرستان افزود: بسیاری از اهالی مطبوعات استان منتظرند تا عملکرد چند ماهه هیئت مدیره جدید را ارزیابی کنند که اگر دعواها و اختلافنظرها همچنان ادامه داشته باشد آماده هستیم در قالب تشکلهایی همچون سرای روزنامهنگاران و یا خبرنگاران و رسانهها فعالیت خود را ادامه دهیم چرا که دیگر هیچ انگیزهای برای اصحاب رسانه باقی نمانده است که در این اوضاع و احوال شاهد چالشهای متعدد و دعواهای درون خانوادگی باشند.
محمودی با بیان اینکه هیئت مدیره جدید باید برای هر روز و هفته خود برنامه مدونی را تدارک ببیند، تاکید کرد: ما باید از تبعیت هوای نفس پرهیز کنیم و آنهایی که فعالیت کمیته اجرایی و منتخب را زیرسوال میبرند باید به حافظه تاریخی خود مراجعه کنند که خود عامل شکلگیری این کمیتهها بودهاند.
وی ضرورت تدوین آییننامه انتظامی وکمیته انضباطی درونی خانه مطبوعات را یادآور شد و خاطرنشان کرد: جای تاسف است که عدهای در نشریات ما نرخ آگهی مصوب را به حدی تنزل دادهاند که گاه صاحبان نشریه در انتشار آن دچار شرمندگی شده در حالی که همکاران ما حق و حقوق واقعی نشریات و حرمت مطبوعات را نگه نمیدارند و با قمیتهای من درآوردی سعی میکنند تنها به کسب منفعت زودگذر فکر کنند.
محمودی گفت: در این زمینه باید منشور و آییننامهای تدوین شود تا همه پایبند به اجرای نرخ مصوب آگهیها باشند و عدهای سعی نکنند دیگران را به طور ناشیانه دور بزنند.
وی یادآور شد: اگر این کمیته شکل بگیرد به یقین اعضای متخلف معلق مانده و ما بیشتر از این میتوانیم تعداد 212 نفر عضو خانه مطبوعات را که احصا شده رتبهبندی و درجهبندی کنیم.
وی با انتقاد شدید از وضعیت آموزش در مطبوعات استان اظهار داشت: جای تاسف است که ما صفحهآرا، گرافیست و سایر رشتهها و گروههای روزنامهنگاری و خبرنگاری نیروی مجرب و آموزش دیده نداریم و ضرورت دارد اعضای هیئت مدیره جدید باید در این زمینه برنامهریزی دقیقی انجام دهند.
اتاق فکر مدیران و سردبیران نشریات تشکیل شود
مهران مریدی یکی از چالشهای جدی خانه مطبوعات را فضای غبارآلود مالی و اعتباری توصیف کرد و یادآور شد: ما با تعامل و همکاری فرهنگ و ارشاد اسلامی میتوانیم فعالیتهای متنوعی را برای خبرنگاران تدارک ببینیم.
وی ساماندهی رسانهای استان، تعیین تعرفه آگهیها و واقعی کردن آن را ضروری اعلام کرد و گفت: در این اوضاع و احوال گرانی کاغذ باید تعرفههای جدید در آگهیها و رپورتاژها تعیین شود تا همه پایبند به عملی کردن آن باشیم.
سردبیر نشریه طلوع ورزش لرستان ضرورت برگزاری دورههای آموزشی و تربیت نیروهای صفحهآرا را برای رسانهها یادآور شد و خاطرنشان کرد: خانه مطبوعات بر اساس تعرفه سالانه کار خود را به پیش میبرد که در این راستا تشکیل اتاق فکر مدیران و سردبیران نشریات بسیار ضروری به نظر میرسد.
مریدی ضرورت تشکیل کمیته حل اختلاف در خانه مطبوعات با همکاری دادگستری استان و بالا بردن تعرفههای آگهی را از دیگر اولویتهای هیئت مدیره جدید اعلام کرد و بیان داشت: در حالی که در استانهای همسایه ما نرخ آگهیها به حدود 2 میلیون تومان رسیده است نشریات ما با رقم 200 هزار تومان امرار معاش میکنند که این نهایت بیتقوایی دستگاههای اجرایی در دادن آگهیها و اقدام همکاران ناشایست رسانهای ما در قبول این نرخها میباشد.
خانه مطبوعات باید در آموزش، تشکیلات و رفاه قوی حرکت کند
همچنین مجتبی ساکی یکی دیگر از فعالان پیشکسوت رسانهای در لرستان و سرپرست خبرگزاری اندیشه حزب الله لرستان اظهار داشت: خانه مطبوعات ما امروز گرفتار برخی حرکتها و ماجراجوییهایی شده است که از تشکلات صنفی بعید به نظر میرسد که عدهای بخواهند با اقدامات نامناسب حرکت و شاکله حقیقی خانه مطبوعات را زیرسوال ببرند.
وی خاطرنشان کرد: در تمام انتخابها در برخی از موارد که قانون و آییننامهها سکوت اختیار کردهاند نیاز به تدبیر و دوراندیشی مجریان است .
ساکی ضرورت تدوین برنامهای در قالب آموزش، تشکیلات و رفاه را برای تلاشگران عرصه رسانه یادآور شد و گفت: بنده آماده هستم در یک فضای تعاملی با همکاران خود اهداف و برنامههایمان را به پیش ببریم به شرط آنکه خودمحوری و تکروی را در حرکتهای خانه مطبوعات شاهد نباشیم.
متاسفانه باید بگوییم اکثر اعضایی هیات مدیره خانه مطبواعات لرستان نه تنها دغدغه ای برای رفع مشکلات رسانه های استان ندارند بلکه در بسیاری از مورد با سوءاستفاده از عنوان خود فقط به فکر نشریه خود هستند.
در پایان امیدواریم اعضای خانه مطبوعات که فعالان رسانه را به انفعال و سردرگمی کشانده تا آنجا که بسیاری ادامه این مناقشات را سبب دل زدگی فعالان رسانه این نهاد و از دست رفتن جایگاه واقعی آن به عنوان نماینده قشر رسانهای میداند و منتظرند تا وضعیت این نهاد حامی حقوق اصحاب رسانه با ارائه بیانهای رسمی و تصمیم گیری مستند به آرای اعضای منتخب آن به زودی برای تنویر افکار عمومی اقشار باید تا بیش از پیش به دل زدگی این فعالان رسانه ای منجر نشود. وبا یکدلی به جای رفع مشکل خود به فکر بیش از 300خبرنگار نشریات وخبرگزاری ها در سراسر استان باشند
، در حالی خانه مطبوعات دور جدید فعالیت خود را آغاز میکند که از گوشه و کنار خبرهایی مبنی بر دودستگی اعضا و سه به چهار بودن آنها در قالب طیف بندی خاص به گوش میرسد که چندین جلسه مخفیانه آنها نیز که قبل از تایید نهایی صورت گرفته با چالشها و جنجالهایی روبرو بوده که با این اوضاع و احوال و در صورت تداوم آن باید گفت "خدا به داد خبرنگارانی برسد که چشم امید به خانه مطبوعات دوختهاند".